Принц Андрю бе лишен от кралските и военните си титли

  • 13 януари 2022 20:57

  • 4136
  • 2
Принц Андрю бе лишен от кралските и военните си титли
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Принц Андрю бе лишен от военните и кралските си титли в четвъртък - ден след като съдия от Манхатън разреши делото срещу него за сексуално насилие да продължи.

„С одобрението и съгласието на кралицата военните връзки на херцога на Йорк и кралският му патронаж са върнати на кралицата“, обяви Бъкингамският дворец относно за 61-годишния принц.

Изправят британския принц Андрю пред съда в САЩ

Кралски източник потвърждава, че Андрю повече няма да използва титлата „Негово кралско височество“ в каквото и да е официално качество и другите му роли ще бъдат разпределени между остнаалите членове на кралското семейство. 

„Херцогът на Йорк ще продължи да не поема никакви обществени задължения и ще се защитава на делото като обикновен гражданин“, посочват от двореца.

Елизабет II вече беше забранила на средния си син да изпълнява кралски задължения на фона на секскандала и признанието на Андрю пред Би Би Си. През 2019 г. принцът потвърди, че е бил приятел с американския педофил Джефри Епстайн и вече осъдената му партньорка Гислейн Максуел, припомня БТА.

Братът на британския престолонаследник Черлз е обвинен в сексуално насилие срещу непълнолетната тогава Вирджиния Робъртс Джуфре - една от предполагаемите жертви на Джефри Епстайн. Принц Андрю категорично отрече всякакви неправомерни действия и се бореше да отхвърли делото като противоконституционно.

В сряда обаче американският окръжен съдия Люис А Каплан се произнесе срещу принц Андрю.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4136 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Лизбетка Лондонска

2022.01.14 | 06:21

1
Порил е малолетни като риби, пълнил ги е като агнета. И дори не се е покрил както трябва, тъпанара.
Бил, Доналд, Джордж и Барак

2022.01.14 | 06:24

2
Е, да не е само той... Но чужденците не държат сводника за гушата :)))

Добави коментар

Водещи новини