В Швеция влизат в сила нови ограничения заради коронавируса

  • 12 януари 2022 12:42

  • 585
  • 1
В Швеция влизат в сила нови ограничения заради коронавируса
© Getty Images
Слушай новината

Нови, по-строги ограничения, целящи да се овладее разпространението на коронавируса, влязоха в сила в Швеция днес, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30053

Баровете и ресторантите, които имат лиценз за продажба на алкохол, отсега нататък ще трябва да затварят в 23 ч., а групите, посещаващи подобни заведения, не може да са по-големи от осем души и трябва задължително да са седнали.

На пълнолетните жители на страната изрично се препоръчва да ограничат близките контакти на закрито с хора от други домакинства и да избягват големи събирания и тържества. Обществените прояви на закрито ще трябва да бъдат с ограничен брой присъстващи. Мерките ще останат в сила до второ нареждане и ще бъдат преразглеждани на всеки 14 дни.

Обявявайки рестрикциите в понеделник, премиерката Магдалена Андершон призова всички, които имат възможност, да работят от вкъщи.

Швеция налага нови ограничения заради COVID-19

Затягането на съществуващите мерки се наложи заради резкия ръст на новозаразените през периода на празниците. Основната цел на правителството и на здравните власти е да облекчат претоварената здравна система.

Реакцията на Швеция на пандемията от коронавируса, която бе следена с интерес по света, включваше сравнително малко ограничения и вместо това разчиташе на призива към населението да се осланя на здравия разум. Въпреки това в определени периоди бяха въвеждани по-строги мерки за контрол на разпространението на коронавируса, допълва БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30053

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
585 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Хаахахаха

2022.01.12 | 13:25

1
И каква стана тя сега? Нали бяхте много ваксинирани, бе смешници ?! 98 % ефективност, а?

Добави коментар

Водещи новини