Мария Габриел: Европейското пространство за образование вече е достъпно чрез единен портал за информация

  • 10 януари 2022 16:22

  • 393
  • 2
Мария Габриел: Европейското пространство за образование вече е достъпно чрез единен портал за информация
© Представителство на ЕК в България
Слушай новината

Българският еврокомисар Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова обяви днес старта на новия онлайн портал посветен на Европейското пространство за образование. Той събира инициативите и дейностите в областта на образованието и обучението в Европейския съюз на едно място.

„Създаваме нов портал на Европейското образователно пространство за всички - учащи, преподаватели, европейски организации в областта на образованието и обучението, граждани, таланти. Той ще предоставя по достъпен начин цялата информация за действията и инициативите ни, актуалните покани за финансиране, създаването на мрежи за сътрудничество, споделяне на добри практики“, заяви Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова, цитирана от Представителството на ЕК в България.

Мария Габриел: Европейската година на младежта 2022 г. e възможност за силна подкрепа за младите хора

Комисар Габриел обърна внимание на структурата и съдържанието му.

Порталът включва 10 основни раздела с информация по теми и целеви групи. Темите се фокусират върху подобряването на качеството в образованието и обучението, учителите и преподавателите, цифровото образование, международното сътрудничество. Разделите по целеви групи включват образованието и грижите от най-ранна детска възраст през училищното образование, висшето образование до професионалното обучение и образованието за възрастни. Те предоставят възможности за лесен достъп до информация за инициативи, програми за финансиране и общности за сътрудничество.

Порталът обръща внимание и на новини, актуални документи в областта на образованието и обучението, възможности за финансиране, заетост и трудова мобилност. Целта е всеки да намери информация и материали въз основа на своите нужди.

„Очаквам единния портал на Европейското образователно пространство да бъде регулярно актуализиран и допълван с информация. Затова ще разчитам и на активността на образователните общности. Заедно можем да го усъвършенстваме и направим полезен”, коментира още българският еврокомисар.

Линк към интернет портала на Европейското образователно пространство: https://education.ec.europa.eu

Мая Йорданова
393 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Цензура

2022.01.10 | 18:08

2
Така и не разбрахме с какво допринесе за развитието на България.Оказва се, че някои емигранти използват доброволно напуснатата си държава по произход, за да не работят там, където са се установили, а и българския бюджет да ги храни.
тази

2022.01.10 | 16:58

1
тази гробарка да и го туря в пърдялника. само дрънка клишета.

Добави коментар

Водещи новини