Италия разширява употребата на суперзеления сертификат

  • 10 януари 2022 06:44

  • 2013
  • 4
Италия разширява употребата на суперзеления сертификат
© Getty Images
Слушай новината

От днес до края на извънредното положение в Италия, което засега би трябвало да приключи на 31 март, суперзеленият сертификат (удостоверението за ваксинирани срещу коронавируса и за преболедували Ковид-19, но не и за тестващите се с писиар тест или антигенен тест) става задължителен за хотели и други места за настаняване, за тържества след религиозни или граждански церемонии, за изложения, за конгресни центрове, за зоните на открито на ресторантите, за лифтовете, за басейните, спортните зали, за колективните спортове, за спа центровете, за културните центрове, за социалните центрове, за развлекателните дейности на открито.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30153

От днес суперзеленият сертификат в Италия ще се изисква за самолети, влакове и фериботи, както и за градския транспорт. Тази разпоредба, касаеща вътрешния транспорт, породи безпокойството на жителите на малките италиански острови, за които фериботите и самолетите са единствената връзка с континенталната част на страната. След отправено писмо до премиера Марио Драги от Асоциацията на общините от малките острови, правителството реши, че може да има изключение от правилото.

Влизат в сила нови анти COVID рестрикции в Италия

За пътуване от и за малките острови ще е валиден и обикновен зелен сертификат, издаван след писиар или антигенен тест за коронавируса, но ако целта на пътуването е по здравни причини или обучение.

Без супер зелен сертификат за някои италиански острови

Пак от днес започва записването за поставяне на трета доза от ваксините за тийнейджърите от възрастовата група 12-15 години, допълва БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30153

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
2013 4

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 4

Добави коментар
Пирдоп

2022.01.10 | 13:52

4
Ама след флурона, омокрон и xyелта ще има и супер пъпер мега кypтификата!!!
планът върви с пълна сила

2022.01.10 | 08:55

2
скоро и на другите места и накрая навсякъде ще имаш сертификат и ако не правиш каквото ти наредят няма да имаш достъп... изобщо не става въпрос за здраве и никога не е ставало въпрос

2022.01.10 | 10:49

3
Зеления сертификат ще стане система за социален рейтинг, както в китай. Само верните на партията могат да посещават заведения или пътуват. Дигитален кoнцлагеp.

2022.01.10 | 08:02

1
Италия е продадена в момента в който задлъжня с 300 мимиарда..... Сега ще слугуват на кпвод мафи.та...

Добави коментар

Водещи новини