Хиляди хора в Германия участваха в демонстрации срещу политиките, свързани с коронавируса

  • 09 януари 2022 06:15

  • 3484
  • 1
Хиляди хора в Германия участваха в демонстрации срещу политиките, свързани с коронавируса
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Протести срещу политиките за справяне с коронавируса се проведоха днес в редица германски градове, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Близо 16 000 души се включиха в демонстрация в Хамбург, заявиха органите на реда. Протестът се състоя под мотото "Стига! Долу ръцете от нашите деца".

Германският здравен министър подчерта нуждата от задължителна ваксинация

Около 1600 души се събраха в Шверин, заяви полицията. Организаторите казаха, че се очаква в хода на демонстрацията да се включат 2000 човека. Участниците носеха начело на шествието плакат, на който пишеше "Родителите, бабите и дядовците казват !!!НЕ!!! на ваксинирането на деца срещу КОВИД-19!".

В Магдебург хиляди хора участваха в демонстрация, която доведе до спиране на трамваите и блокиране на улици на моменти, цитира БТА.

Десетки хора дойдоха с коли и велосипеди на протест срещу здравните мерки в Берлин. Полицията каза, че ситуацията е била спокойна. Органите на реда са преброили над 100 автомобила, 70 велосипеда и около 200 човека на демонстрацията.

Големи протестни прояви се очакваха и на други места в Германия, включително Фрайбург, Ансбах и Регенсбург.

В Минден близо 2500 души участваха в контрадемонстрация, обявявайки се против последователите на движението "Кверденкен" ("Нестандартно мислене"), което има водеща роля в организирането на демонстрации срещу правителствените политики, свързани с коронавируса.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
3484 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дайте париж

2022.01.09 | 07:40

1
как десетки хиляди парижани с марсилезата на уста тръгнаха срещу бранителите на тиранията...незнайно защо с надписи полиция, те отдавна не са такива... Дано до няколко месеца премахнат поредната пропълзяваща диктатура свободолюбивите французи, както и останалата част от Европа и всеки да получи заслуженотл в тая "пандемия" за трилиони печалба. Махнете тая архивна снимка с 30 души нещастници

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини