Германски министър иска да избегне локдаун в условията на скок в броя на новозаразените

  • 05 януари 2022 11:01

  • 540
  • 1
Германски министър иска да избегне локдаун в условията на скок в броя на новозаразените
©

Германското правителство не иска да налага нов локдаун въпреки скока в броя на новозаразените с коронавирус заради настъплението на новия вариант Омикрон, заяви министърът на финансите Кристиан Линднер, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1281

"Желанието ни е за в бъдеще да се избягва налагането на повсеместни или локални затваряния", казва Линднер в интервю за всекидневника "Щутгартер нахрихтен" и изданията от медийната група Ен Бе Ер. Той обяснява, че "нашата цел си остава, както и преди, да запазим социалния живот, доколкото е възможно, и да избягваме социалните щети, доколкото е възможно".

СЗО: Бързото разпространение на Омикрон може да претовари здравните системи на редица държави

Линднер поиска Германия да разполага с капацитет да ваксинира само за месец цялото си население, в случай че в бъдеще бъде връхлетяна от нови коронавирусни вълни.

Федералната република е с относително нисък процент на имунизираните в сравнение с други западноевропейски страни: 71,3 процента от населението е напълно ваксинирано, а 39,3 на сто е с поставена бустерна доза.

За последното денонощие Институтът по вирусология "Роберт Кох" отчете 58 912 новозаразени, което е увеличение от 47 процента на седмична база. Регистрирани са и нови 346 починали, с което общият брой на смъртните случаи в Германия става 112 925.

Последвайте канала на

Калина Христова
540 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.05 | 15:11

1
Фактите са си факти,факт-ваксата не е одобрена официално а по спешност,факт-ваксата е забъркана за няколко месеца и е недотествана,факт-след ваксане се заразяваш,разболяваш и умираш,факт-пренебрегнаха всякви медицински правила,стандарти и закони,факт-никъде по света смъртността не е спаднала,факт-след ваксите се развиха сумати щамове,факт-смъртност от бацила по 0,2%,факт-след така рекламираното 98% спасение се оказа че трябват бустери и на бустерите бустери до безкрай ли,факт-производителите са освободени от отговорност,факт-страни които не взеха мерки имат същата смъртност дори по малка,факт-съдилища по цял свят спират задължителното ваксане,факт-започнати са съдебни искове по цял свят,факт-смъртността при нас е по голяма дори от някой африкански държави без мерки с по малко ваксани и почти никаква хигиена смятайте на кво ниво ни е здравеопазването,факт-при свинския грип преди години умряха 5 милиона за една есен и пролет и всичко свърши а сега три години едвам минаваме тая бройка,факт- след всякви мръсни парцали,затваряния,мерки,сертификати и вакси резултат нулев даже под нулата,няма тука никакви теории и конспирации само факти,кой разбрал-разбрал кой не е и той жив и здрав да е.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини