Марин льо Пен осъди липсата на френския флаг на Триумфалната арка

  • 02 януари 2022 07:27

  • 1166
  • 0
Марин льо Пен осъди липсата на френския флаг на Триумфалната арка
© gettyimages

Френската крайнодясна лидерка Марин Льо Пен изрази протест срещу издигането на знамето на ЕС на Триумфалната арка в Париж, по повод началото на шестмесечното френско ротационно председателство на блока, съобщава БТА.

Към изразеното от Льо Пен възмущение се присъединиха и други френски политици от десния спектър.

Марин Льо Пен: Ние сме за ваксинационна свобода

"Да се издигне на Триумфалната арка само знамето на Европейския съюз, без наличието на национално знаме, е истинско посегателство срещу идентичността на нашата нация, защото този паметник отдава почит на нашите военни победи и там се намира гробът на Незнайния войн", подчертава тя в изявлението си.

Според проучванията лидерката на крайнодясната партия "Национален сбор" е основния съперник на президента Еманюел Макрон на предстоящите президентски избори във Франция, въпреки че той още не е обявил кандидатурата си.

Засега няма коментар от френския президент, когото Льо Пен обвини, че е дал "пряка заповед" за издигането на знамето. Но френският държавен министър по европейските въпроси Клеман Бон заяви, че издигането на европейското знаме е само временно.

"Френското знаме не е заменено. Предизборната кампания не дава позволение за дребнави лъжи и предизвикване на скандали", подчерта той в Туитър. Льо Пен заяви, че ще се обърне към Държавния съвет на Франция с искане за сваляне на европейското знаме.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1166 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини