Полша за наказателна процедура от Брюксел: Бюрократичен централизъм

  • 22 декември 2021 19:58

  • 1490
  • 3
Полша за наказателна процедура от Брюксел: Бюрократичен централизъм
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Полският премиер Матеуш Моравецки нарече днес "бюрократичен централизъм" завеждането от Европейската комисия на наказателна процедура срещу неговата страна, след като полският Конституционен съд оспори върховенството на европейското право и правомощията на Съда на Европейския съюз, съобщава БТА.

Според полския премиер решението на ЕК показва, "че тенденцията към развитие на демократичния централизъм, бюрократичният централизъм в Брюксел, за съжаление напредва, но трябва да бъде спряна".

ЕК заведе нова наказателна процедура срещу Полша

"Категорично не съм съгласен" с решението на ЕК, допълни Моравецки. "Смятам, че все повече държави членки на ЕС виждат, че в края на краищата някъде трябва да има граница на компетенциите, за това какво може да реши ЕС и какво може да реши полската държава", каза полският премиер.

Мая Йорданова
1490 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
BG до Коко

2021.12.23 | 06:56

3
Като излезе къде ще отиде? Заобиколена от всякъде с Европа! Голяма си надменна мека Мушмола...
BG

2021.12.23 | 06:53

2
Само едни Използвачи могат да мислят по тизи начин! Полша се ръководи от самовлюбени псевдодемократи, които насаждат за съжаление национална самовлюбеност! Без Върховенството на закона в съюзът, не може да бъркаш в общият казан! Казано по прост начин, както го разбират надменните поляци! Вземаш милиарди и започваш да ги усвояваш без правото на демократичните процеси в обществото! За какъв Централизъм ми говори това недодялано политическо Полско Величие?
Koko

2021.12.22 | 20:30

1
Izlizai Polsha ot djavolskoto gnezdo.Imashe te predi EU i pak shte te ima

Добави коментар

Водещи новини