Йенс Столтенберг: НАТО винаги отговаря решително при заплахи за сигурността

  • 21 декември 2021 15:11

  • 2062
  • 3
Йенс Столтенберг: НАТО винаги отговаря решително при заплахи за сигурността
© Getty images (архив)

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова днес отново за заседание на Съвета НАТО-Русия възможно най-скоро, още след предстоящите празници, предаде БТА.

Той съобщи, че на днешната среща с новия румънски премиер Николае Чука в централата на пакта в Брюксел са обсъдили струпването на военна мощ от Русия по границата с Украйна. "Подкрепяме правото на Украйна да избира пътя напред, времето на сферите на влияние приключи", посочи още генералният секретар.

"НАТО винаги отговаря решително при заплахи за сигурността, ще направим необходимото за защитата на съюзниците", добави Столтенберг.

Путин: Само една враждебна стъпка от Запада и ще отговорим твърдо

Генералният секретар отбеляза ролята на Румъния за защита на сигурността в Черно море и заяви, че страната е пример при разходите за отбрана.

Премиерът Чука отбеляза, че страната му ще продължи да насочва поне два процента от БВП за нуждите на отбраната. Той определи струпването на руски войски по украинската граница като неоправдано.

 

Валери Зайцев
2062 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Доко Doko

2021.12.21 | 18:08

3
Ако не се правите на големи бабаити, може и да ни се размине.
Еми...

2021.12.21 | 16:50

2
Така е, талибаните в Афганистан още не могат да се успокоят от решителния отговор на НАТО на заплахите срещу марионетното про-натовско правителство там през август. Колчем се сетят за НАТО и Столтенберг и прихват от смях отново.
pisna mi

2021.12.21 | 15:58

1
писна ми от тоя.

Добави коментар

Водещи новини