Ирландия въвежда вечерен час за заведенията и тържествата и тестове за пристигащите в страната

  • 17 декември 2021 21:38

  • 948
  • 2
Ирландия въвежда вечерен час за заведенията и тържествата и тестове за пристигащите в страната
© Getty Images/Guliver (архив)

Ирландският премиер Михол Мартин обяви днес въвеждане на вечерен час за пъбовете, баровете и ресторантите до края на януари като част от мерките за борба с варианта Омикрон на коронавируса, който по думите му се разпространява агресивно в страната, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31537

Гореспоменатите обекти ще трябва да приключват работа в 20 ч. местно време. Мярката влиза в сила в неделя вечерта и ще продължи до 30 януари.

Обектите, на които се провеждат събития на закрито, също няма да работят след 20 ч. Намалява се и броят на хората, които ще могат да присъстват на големи тържества и прояви на закрито. Така например на сватби ще има само до 100 души, а сватбените тържества няма да могат да се провеждат след 20 ч.

Освен това всички пътници, пристигащи в страната трябва да са с антигенен или Пи Си Ар тест и им се препоръчва през първите пет дни след пристигането си да си правят всеки ден по един антигенен тест, отбелязва БТА.

Ирландия затваря нощните клубове

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
948 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Новини.бг - медиен клозет

2021.12.18 | 08:57

2
Полуграмотен шизофреник измисля новините тук. Тая мутренска ку.рва пуска позиви в кутиите на софиянци с цинизми за Радев и новата власт.
Това е само за сини говеда

2021.12.18 | 08:57

1
от България, иначе може.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини