Макрон и Шолц с първа работна среща днес в Париж

  • 10 декември 2021 07:08

  • 381
  • 0
Макрон и Шолц с първа работна среща днес в Париж
©

Президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и новият канцлер на Германия Олаф Шолц ще имат първа работна среща днес в Париж, на която лидерите на двете най-влиятелни страни в ЕС ще започнат да търсят единодушие за справянето с кризите в и извън блока, предаде Ройтерс.

Според френски представители в дневния ред на срещата са напрежението около Украйна и евентуалната военна заплаха за нея от Русия, както и приоритетите на френското ротационно председателство на ЕС през първата половина на 2022 г., информира БТА.

Макрон бе изградил дружески отношения с дългогодишния германски канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, която наруши традицията на Берлин за бюджетни икономии и подкрепи безпрецедентния финансов план за помощи през коронавирусната пандемия. Но между Париж и Берлин има и несъгласие по важни теми като вноса на руски природен газ в Германия и как да бъде защитена Европа и какви да са нейните отношения с Китай и другите големи конкуренти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
381 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини