Разединената френска левица отхвърли призива на Ан Идалго за общ кандидат за президент

  • 09 декември 2021 21:03

  • 553
  • 0
Разединената френска левица отхвърли призива на Ан Идалго за общ кандидат за президент
© gettyimages

Френски кандидати за президент от левицата днес отхвърлиха призива на кандидатката на френската социалистическа партия Ан Идалго да се обединят около една кандидатура, с което френската левица остава разделена и шансовете й за победа на изборите през април намаляват, съобщава БТА.

Идалго, която е кмет на Париж, предупреди вчера, че ако левицата не се обедини, съществуването ѝ във Франция ще бъде поставено под въпрос. Нейни съперници отхвърлиха предложението ѝ за избирането на общ ляв кандидат.

Еманюел Макрон се обяви за работа и процес по успокояване на напрежението с Москва

"Ан Идалго е осъзнала, че собствената ѝ кампания се намира в задънена улица и че има трудности с това да прокара идеите си. . . Тя иска да излезе от безизходното си положение, като чрез изненада", заяви кандидатът на партия "Европа Екология Зелените" Яник Жадо, който отхвърли идеята на Идалго.

Според социологическите проучвания Идалго ще спечели пет процента от гласовете на избирателите, като се очаква резултатът ѝ на изборите да е по-слаб от този на Жадо и на крайнолевия политик и лидер на партията "Непокорна Франция" Жан-Люк Меланшон. Лошите резултати, които социологическите проучвания прогнозират за левите кандидати, са резултат от политическия завой надясно на френските избиратели, на който ставаме свидетели през последните години.

Начело в социологическите проучвания е президентът Еманюел Макрон - центристът, чиито социални политики се насочиха надясно, тъй като той ухажва консервативните избиратели във време, в което темите за миграцията, сигурността, националната сигурност и нестабилността на работните места обсебва съзнанията на гласоподавателите.

Крайнодесните кандидати имат общата подкрепа на 35 процента от анкетираните, а популярността на излъчената от консервативната партия "Републиканците" кандидатка Валери Пекрес значително нарасна през последните дни.

Мая Йорданова
553 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини