Джонсън оповести План Б срещу Омикрон в ден, когато му поискаха оставката

  • 09 декември 2021 06:40

  • 2490
  • 4
Джонсън оповести План Б срещу Омикрон в ден, когато му поискаха оставката
© Getty images

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е обяви нови ограничителни мерки за ограничаване на разпространението на варианта Омикрон, сред които връщане към работа от вкъщи, задължително носене на маски на почти всички публични места и ваксинационни паспорти за събития с много хора, предаде БНР.

Това стана в края на тежък ден за премиера, от който бе поискана оставка, заради разпространено видео на негов персонал, който се шегува по повод на проведено коледно парти миналия декември на Даунинг стрийт по време на най-строгия локдаун.

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е обяви, че правителството пристъпва към така наречения „План Б“ с допълнителни ограничения в Англия. От петък маските стават задължителни на повечето обществени места, включително кината и театрите. А от понеделник хората бяха призовани да работят от вкъщи, където това е възможно.

Здравни паспорти на националното здравеопазване, в които е посочен ваксинационният статут на притежателите или че имат негативни тестове, стават задължителни в нощните клубове и всички места, където има големи тълпи от хора.

Британският премиер е изправен пред скандал заради коледно парти

БНР Лондон отбелязва, че мерките като цяло се приветстват, защото заразяванията с Омикрон на Острова се увеличават – вече 568 случая, но големият въпрос е могат ли хората да вярват повече на премиера и на правителството, след като от показаното видео става ясно, че самите управляващи не зачитат мерките и на практика се подиграват с хората, които ги спазват.

Правителственият съветник Алегра Стратън, която е във видеото в качеството ѝ тогава на личен прессекретар на премиера, подаде разплакана оставка.

Джонсън се извини за видеото, но все още не е признал, че е имало парти, а назначи разследване. Опозицията му поиска оставката в парламента. Някои смятат, че оповестяването на „План Б“ е просто за отвличане на вниманието от трудната ситуация, в която се намира Джонсън.

Теодора Александрова
2490 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.12.09 | 07:44

4
Там е супер корупция,лицемерие и като цяло расизъм

2021.12.09 | 07:44

3
В Англия са нарастнали с 14 пъти сърдечните арести и смъртността.Защо си отговорете сами.Не е кромид причината ,а факсината
какви мерки ще зачитат

2021.12.09 | 07:23

2
като знаят, че всичко е пунта мара... ама са марионетки и изпълняват нарежданията на кукловодите на света и измислената им "пандемия" за обикновен респораторен вирус
Бай Васо Сърбеца

2021.12.09 | 07:04

1
Разплакана, защото са я хванали, ку.рва лицемерна

Добави коментар

Водещи новини