Сигнал за употреба на кокаин в парламента във Великобритания е бил подаден в полицията

  • 07 декември 2021 06:31

  • 4131
  • 2
Сигнал за употреба на кокаин в парламента във Великобритания е бил подаден в полицията
© Getty images

Британските парламентарни власти извикаха полиция, след като вестник съобщи, че следи от кокаин са били открити на множество места в парламента, предаде Асошиейтед прес.

Председателят на долната камара на британския парламент Линдзи Хойл каза, че се е свързал с полицията, след като в. "Съндей таймс" съобщи, че в сградите на парламента се употребяват нелегални субстанции.

Според вестника тестове с натривки за засичане на наркотици са открили следи от кокаин на 11 места, достъп до които имат само акредитирани в парламента законодатели, служители и журналисти, включително в тоалетна близо до кабинета на премиера Борис Джонсън.

"Сведенията за употреба на наркотици в парламента, получени от "Съндей таймс", предизвикват дълбоко безпокойство и аз ще ги поставя на вниманието на столичната полиция тази седмица", каза Хойл в свое съобщение. "Очаквам да видя цялостно и ефективно прилагане на закона", добави той. Говорителят на Джонсън Макс Блейн каза днес, че съобщенията "са обезпокоителни".

Великобритания въвежда задължителен тест за коронавирус при влизане в страната и за ваксинираните

Обвиненията се появиха в момент, когато правителството оповести нова стратегия за борба срещу злоупотребата с наркотици и свързаната с наркотици престъпност. В публикуваните днес планове се предвиждат повече ресурси за рехабилитация на зависимите от наркотици, както и затягане на полицейските мерки срещу наркодилърите и трафикантите, съобщи БТА.

Министърът, отговарящ за полицията, Кит Молтхаус каза, че съобщенията за употреба на наркотици в парламента не го изненадват. "Очевидно там работят няколко хиляди души и аз бих бил изненадан, ако сред тях няма няколко потребители на наркотици, за които това е начин на живот", каза той пред "Скай нюз".

Теодора Александрова
4131 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.12.07 | 07:46

1
В БГ парламент кога??

2021.12.07 | 08:17

2
Всеки ден.

Добави коментар

Водещи новини