Португалия отваря днес най-големия си ваксинационен център

  • 01 декември 2021 06:20

  • 1085
  • 3
Португалия отваря днес най-големия си ваксинационен център
© Getty Images (архив)

Португалия ще отвори днес най-големия си ваксинационен център на фона на вълната от нови случаи на заразяване с коронавирус, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Португалия, която ваксинира 87% от населението си, регистрира рязко увеличаване на дневния брой на заразените с вируса през последния месец. Новият ваксинационен център ще разполага с капацитета да ваксинира по шест хиляди души на ден, а в случай на необходимост - и по девет хиляди.

Нови COVID мерки в Португалия

Този ваксинационен център ще е уникален в страната, заяви високопоставен представител на градските власти на Лисабон, цитиран от БТА.

Португалските здравни власти поставят бустерни дози от ваксини срещу COVID-19 на хора над 65 години и на представителите на уязвимите групи, като се надяват до края на януари подсилващи дози да са получили една четвърт от португалците, отбелязва Ройтерс. За да се пребори с най-скорошната вълна от вируса, португалското правителство въведе отново задължително носене на маски в обществените места на закрито и препоръча служителите да работят дистанционно, когато това е възможно.

Освен това всички пътници, които се прибират със самолет в Португалия, следва да имат отрицателен тест, независимо от това дали са ваксинирани или не.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
1085 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хахаха

2021.12.01 | 09:13

3
Само този факт е достатъчен за да се разбере, че ваксините не работят. Заразяват се ваксинирани и ваксинирани заразяват други ваксинирани. По слабите ваксинирани отиват на кино. Това е реалния живот по Дарвин.

2021.12.01 | 08:25

2
най-големия център беше в израел, там за два дена, двама бодачи, набодоха 700 хил., или поне така съобщиха

2021.12.01 | 07:50

1
С 87% са за никъде, трябват поне 127%

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини