Германската полиция разби международна група за трафик на кокаин

  • 30 ноември 2021 20:38

  • 2927
  • 0
Германската полиция разби международна група за трафик на кокаин
© Булфото

Германската полиция съобщи, че при международно разследване са арестувани 14 души, заподозрени в трафик на няколко тона кокаин от Южна Америка към Германия. Предполага се, че те са поддържали канал за трафик на наркотика, действал в продължение на десетилетие, но след задържането им сега на практика той е разбит, предаде агенция Ройтерс, цитирана от NOVA.

Във връзка с деветте пратки кокаин, които са предмет на разследването и възлизат на близо пет тона, са заподозрени общо 28 души, заявиха Федералната криминална служба на Германия (БКА) и германската прокуратура. "След издадените заповеди за арест и извършените днес претърсвания на практика прекъснахме веригата на доставки", посочи прокуратурата.

БКА започнала разследването, след като през 2018 г. била иззета 690-килограмова пратка кокаин, идваща от Бразилия - с улична цена от около 140 милиона евро - адресирана до компания в Берлин. Ако се съди по тази цена, близо петте тона кокаин струват около 1 милиард евро.

Гърция откри 35 кг кокаин, скрит в товар с банани

Като част от операцията са претърсени над 40 адреса в Германия и чужбина, а полицията е конфискувала от осем лица имущество на стойност над 14 млн. евро. В акцията са участвали правоохранителните органи в Берлин и Дортмунд, както и тези на Испания и Латвия, заяви полицията.

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини