Френската полиция разруши мигрантски лагер на брега на Ламанша

  • 30 ноември 2021 15:22

  • 1142
  • 0
Френската полиция разруши мигрантски лагер на брега на Ламанша
© Getty Images/Guliver (архив)

Френската полиция разруши днес временен лагер край северния град Дюнкерк, обитаван от голям брой мигранти, желаещи да достигнат Великобритания, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 546

Въоръжени служители на реда влязоха в лагера, разположен до изоставена железопътна линия, след което работници в предпазни облекла започнаха да развалят палатките и пластмасовите заслони.

Френската полиция редовно разрушава такива лагери, каквито от тази пролет се появяват между Кале и Дюнкерк. Обикновено техните обитатели биват настанявани в мигрантски центрове в страната, където са приканвани да подадат заявления за предоставяне на убежище. Мнозина обаче успяват да избягат обратно до бреговете на Ламанша, отбелязва Ройтерс.

През тази година 25 776 мигранти са успели да достигнат от Франция до бреговете на Великобритания, докато през 2020 и 2019 г. броят им е бил съответно 8461 и 1835. В сряда миналата седмица 27 мигранти се удавиха на път за Обединеното кралство, след като надуваемата им лодка се преобърнала.

Лондон обвинява Париж, че прави твърде малко, за да пречи на мигрантите да предприемат рисковани плавания по море. Париж отговаря, че когато мигрантите достигнат до северното френско крайбрежие на Ламанша, вече е късно да бъдат върнати обратно.

Европейски министри се срещат в Кале да обсъдят мерки за борба срещу трафика на мигранти

Всичко по темата:
Мигрантска криза 546
Константин Тодоров
1142 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини