Папата предупреди правителства да не използват мигрантите като пионки в политически стратегии

  • 29 ноември 2021 20:21

  • 359
  • 0
Папата предупреди правителства да не използват мигрантите като пионки в политически стратегии
© Getty (архив)

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март каза днес, че мигрантите са експлоатирани като "пионки" на политическа шахматна дъска, явно имайки предвид кризата на беларуската граница, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 552

Хиляди мигранти са блокирани на източната граница на ЕС и според блока кризата е дело на Минск. ЕС обвинява Беларус, че раздава беларуски визи в Близкия изток и след това транспортира хората и ги допуска до границата.

В съобщение по случай 70 години от основаването на базираната в Женева Международна организация по миграцията Франциск каза, че лишаването на мигрантите от тяхното основно достойнство противоречи на принципите на повечето религии.

"Буди още повече съжаление фактът, че мигрантите все повече биват използвани като разменна монета, като пионки на шахматна дъска, жертви на политически съперничества", каза светият отец.

Президентът на Полша: Има реална опасност от поява на сухопътен маршрут за миграция към Европа през Русия

"Как може страданието и отчаянието да бъдат експлоатирани за прокарването или защитата на политически дневен ред? Как може политически съображения да възтържествуват, когато е заплашено човешкото достойнство", запита се той.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 552
Валери Зайцев
359 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини