Ирландия проучва повече от 10 предполагаеми случая на новия щам Омикрон

  • 29 ноември 2021 19:25

  • 872
  • 1
Ирландия проучва повече от 10 предполагаеми случая на новия щам Омикрон
© Getty (архив)

Ирландия проучва повече от 10 предполагаеми случая на новия вариант на коронавируса Омикрон, след като първоначални тестове показаха, че те имат профил, различаващ се от доминиращия вариант Делта, каза днес здравният министър Стивън Донъли, цитиран от Ройтерс, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

За разлика от Делта, който е преобладава по света тази година, Омикрон притежава мутация, известна като "отпадане на S-гена", което означава, че писиар тестовете могат да установят наличието на новия вариант.

Донъли каза, че пробите, за които се предполага, че са на новия щам, са били изпратени за пълно генетично секвениране, но добави, че е вероятно здравните служители да потвърдят случаите на варианта Омикрон през идните дни.

"Не е възможно да знаем с точност колко случая имаме. Броят на пробите, които бяха изпратени за пълно геномно секвениране е малко над 10, въз основа на положителните случаи, които ще бъдат подложени на този тип тестове", каза Донъли пред ирландската телевизия "Върджин медия нюз".

Полша въведе нови COVID мерки заради Омикрон

Ирландските власти препоръчаха на жителите на страната да избягват пътувания по несъществени поводи до седем държави в Южна Африка заради безпокойството около варианта Омикрон, установен за първи път в този регион, като могат да върнат изискването за задължителна карантина в хотел в опит да забавят разпространението на новия щам.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
872 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.11.30 | 02:12

1
Ей, ако не им бяха казали на тези коронаидиоти, че има нов щам, едва ли щяха да го... "видят", ама нейсе:)))! А на нас остава да "слушаме" Витан Нострадамуски и да... "пълнеем":)))!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини