Александър Лукашенко: САЩ и Великобритания искат да разрушат ЕС чрез Полша

  • 29 ноември 2021 13:24

  • 5517
  • 5
Александър Лукашенко: САЩ и Великобритания искат да разрушат ЕС чрез Полша
© Getty images

Президентът на Беларус Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в изрази увереност, че САЩ и Великобритания с участието на Полша възнамеряват да унищожат Европейския съюз, предава агенция ТАСС, цитирана от "Фокус".

„Ситуацията на западната граница не е лесна. Виждате, че тези полски мерзавци вече са плъзнали из разни страни. Обърнете внимание къде отиде вчера[полският премиер Матеуш] Моравецки - във Великобритания“, каза държавният глава на среща в Министерството на отбраната на републиката по темата за военната сигурност в понеделник, предаде агенция БелТА. Лукашенко е сигурен, че до година-две те искат да унищожат Европейския съюз по предложение на Вашингтон.

НАТО и ЕС обещаха подкрепа за съседите на Беларус в миграционната криза

Лукашенко отбеляза, че САЩ не се нуждаят от партньори, които могат да бъдат равни с тях. По думите му, веднага щом ЕС е въвел своята валута, „това създаде заплаха за долара и започнаха проблеми в евроатлантическия блок“.

„Разбираме. В момент на нас ни е все дно - евро или долар“, отбеляза президентът. Лукашенко е сигурен, че Великобритания неслучайно е напуснала Европейския съюз, тъй като не е открила нищо в това, така че сега залогът се поставя върху Полша. „Някои от тях вече започват открито да декларират: ако субсидиите от Европейския съюз (милиарди долари и евро) свършат, ние не се нуждаем от ЕС. За това се прави всичко, за да се разруши Европейският съюз“, обобщи беларуският лидер.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
5517 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.12.01 | 00:27

5
много правилно го каза!! най-големият страх на америка са съюзите , независимо от коя част на планетата са. целта на америка е да разваля съюзи, а не да ги гледа как се създават. англия- ку' рвичката на америка, се махна от съюза заради америка
Анти-ковидфашизъм

2021.11.30 | 12:10

4
Абсолютно прав.НО И ЕВРОБАРДАКА МУ Е ВРЕМЕ ВЕЧЕ.МНОГО ВЗЕХА ДА СИ НАЛАГАТ ИЗВРАТЕНАТА ПОЛИТИКА(КОВИД)

2021.11.29 | 14:45

3
да го разрушават и без това скоро ще се саморазруши!

2021.11.29 | 13:52

1
МАЛИИЙ , ТОА Е ПО-ТЪП И ОТ БОКАТА , ВА .

2021.11.29 | 14:00

2
Щом казваш...

Добави коментар

Водещи новини