Ирландия разширява прилагането на подсилващите дози срещу COVID-19

  • 26 ноември 2021 20:09

  • 670
  • 1
Ирландия разширява прилагането на подсилващите дози срещу COVID-19
© Getty (архив)

Ирландия ще направи подсилващите дози от ваксините срещу COVID-19 достъпни за всички пълнолетни граждани, заяви днес здравният министър Стивън Донъли, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31553

Страната има едно от най-високите нива на ваксинация срещу COVID-19 в света - почти 90 процента от имащите право да се ваксинират 3,9 милиона души над 12-годишна възраст са напълно ваксинирани. По-рано бяха одобрени подсилващи дози за хората над 50 години или тези с придружаващи заболявания. Досега са поставени 670 000 подсилващи дози.

"Ние продължаваме да даваме приоритет на подсилващите дози, защото знаем, че те имат положително въздействие върху равнището на хоспитализацията, тежкото боледуване и смъртността от COVID-19 при хората на възраст над 70 години", каза Донъли.

Като повечето европейски държави Ирландия се бори с нова вълна на вируса, която според властите може би се задържа на високо плато. Хоспитализациите също се стабилизираха през последната седмица, но капацитетът за интензивна медицинска грижа продължава да е подложен на сериозен натиск.

Миналата седмица правителството отново въведе полицейски час от полунощ за ресторанти и други заведения. По-малко от месец преди това на нощните клубове беше позволено да отворят за първи път от март 2020 г.

Ето къде може да се ваксинирате през уикенда

Според властите може да се наложи налагането на някои допълнителни ограничения в идните седмици, но не се предвижда нов локдаун като в Австрия.

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
670 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.27 | 01:40

1
Ваксинирайте раята до де мърда !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини