Доминик Рааб не смята, че ваксинирането във Великобритания трябва да е задължително

  • 25 ноември 2021 06:20

  • 1132
  • 3
Доминик Рааб не смята, че ваксинирането във Великобритания трябва да е задължително
© Getty images

Британският вицепремиер и министър на правосъдието Доминик Рааб заяви, че не смята, че ваксинирането във Великобритания трябва да е задължително. Според него програмата за масово ваксиниране е достатъчно успешна и ефективна, предаде БНР.

В интервю за Скай нюз Доминик Рааб заяви, че може би в някои държави това се налага, но не и във Великобритания, където масовото ваксиниране, включително поставяне на бустер ваксина, върви изключително добре. Вицепремиерът каза, че няма нищо погрешно в това да се говори за задължително вксиниране, но изтъкна, че тази мярка не е в плановете на правителството. 

По въпроса за носенето на маски Рааб каза, че министрите следват съвета на учените, а по повод на снимки на премиера Борис Джонсън без маска на места, където трябва да носи такава, той упрекна фотографите, че "умело издебват някои моменти" и че премиерът много съзнателно се отнася към мярката. 

Британските здравни власти обмислят ваксиниране срещу COVID-19 на деца между 5 и 11 години

На въпрос докога латералните тестове ще продължават да бъдат безплатни, Рааб заяви, че министърът на здравеопазването скоро ще направи изявление. Според него е важно да продължи тестването, но на базата на опита със схемата за принудителното пускане в отпуск на работници и някои други неща, трявба да се мисли и за преминаването от етапа на спешни мерки към етапа на възстановяване, не само по отношение на пандемията, но и за икономиката като цяло. 

Теодора Александрова
1132 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.11.25 | 08:31

3
Бизнесът с крематориумите работи с пълна пара!

2021.11.25 | 08:27

2
кралицата нещо я няма, короната се върна при короната

2021.11.25 | 08:22

1
Те хората им измряха там те още крият!Мъртвородени колкото щеш Сърдечни арести също

Добави коментар

Водещи новини