Горната камара на германския парламент одобри нов закон срещу COVID

  • 19 ноември 2021 21:33

  • 2431
  • 4
Горната камара на германския парламент одобри нов закон срещу COVID
© gettyimages

Горната камара на германския парламент одобри нов закон, насочен към сдържане на четвъртата вълна на пандемията от коронавирус, тъй като броят на заразените и хоспитализираните нараства в цялата страна, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28711

Въпреки първоначалните очаквания за съпротива на консервативното мнозинство в камарата, в която са представени всичките 16 провинции, Бундесратът прие законопроекта с единодушие.

Хайко Маас: Германия няма да влезе в национален локдаун

Новият закон заменя разпоредби за извънредни ситуации, които изтичат идния четвъртък. Мерките въвеждат т.нар. тройно правило - оздравели, ваксинирани или наскоро тествани, могат да бъдат на работното си място и да пътуват с обществен транспорт.

Правилата за посещение в старчески домове също са затегнати. Мерките обаче не включват затваряне на училища и бизнеси. Бундесратът прие новия закон след постигане на компромис по време на вчерашното видеоконферентно заседание на премиерите на провинции с канцлерката Ангела Меркел и други членове на нейния кабинет. Компромисът предвижда нова оценка на разпоредбите след три седмици и промяна на мерките там, където е необходимо.

Противници на закона са особено загрижени, че правомощията на провинциите да затварят кафенета и ресторанти са били отменени. Съгласно новите мерки, фирмите ще са задължени да предлагат да се работи от вкъщи, където е възможно. Освен това, ще има още по-сурови санкции за хора, които фалшифицират ковид сертификати.

Вчера долната камара на парламента - Бундестагът, прие закона след разгорещен дебат. Внесоха го трите партии, които в момента подготвят ново коалиционно споразумение, след изборите през септември.

Партията на Меркел - Християндемократическият съюз, заедно с баварската си посестрима Християнсоциален съюз, критикуваха законопроекта за това, че не предоставя по-големи права на провинциите, които отговорят за здравната политика по места.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28711

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2431 4

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 4

Добави коментар
Петко

2021.11.20 | 01:06

3
ДА ОЦЕЛЕЕТЕ: профилактично Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

2021.11.20 | 08:39

4
Verno da naistina e taka

2021.11.20 | 00:55

2
дойче фашисте
палячовци

2021.11.19 | 22:39

1
смешни

Добави коментар

Водещи новини