Италия обискира домове на антиваксъри

  • 15 ноември 2021 13:54

  • 1387
  • 0
Италия обискира домове на антиваксъри
© Getty images

Италианската полиция е започнала издирване из страната на 17 видни антиваксъри, свързани вероятно с чат в "Телеграм", в който се проповядва за насилие срещу представители на правителството, здавните органи и медиите заради подкрепата им за противоепидемичните мерки, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Според полицията в Торино чатът "Basta Dittatura" (Долу диктатурата), който има десетки хиляди членове, е основното място за организиране на протестите в Италия срещу здравните пропуски. Както много други европейски държави, в Италия властите изискват от хората да показват своите т. нар. зелени пропуски, за да посещават ресторанти на закрито, музеи и кина и да ползват обществен транспорт на големи разстояния.

В Италия обмислят промени в зеления сертификат

Сертификатите съдържат доказателство за ваксинация, преболедуване на COVID-19 или скорошен отрицателен тест.

Протестите в Италия се засилиха, след като миналия месец страната първа в западния свят направи тези сертификати задължителни за работните места. В днешното си съобщение полицията казва, че след седмици наблюдения върху чата "Basta Dittatura" (който вече е закрит) са идентифицирали 17 екстремисти, отправяли заплахи към премиера Марио Драги и други хора.

Заплашвани били също полицаи, лекари, учени, журналисти и други публични личности, които екстремистите обвиняват в "поробване", "колаборация" и налагане на "диктатура".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1387 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини