В Испания: Ваксината на "Янсен" се оказа огромно разочарование

  • 14 ноември 2021 16:46

  • 18432
  • 8
В Испания: Ваксината на "Янсен" се оказа огромно разочарование
© Getty Images (архив)

Очаквана като спасение и изход от епидемията, ваксината на "Янсен" се оказа в крайна сметка доста голямо разочарование в Испания. Близо два милиона испанци избраха да се имунизират с препарата на "Джонсън & Джонсън", най-вече защото е еднодозова ваксина. Впоследстие обаче се установи, че ще им се наложи да се реимунизират с някой от препаратите на "Пфайзер" или "Модерна", защото ваксината на "Янсен" не осигурява тази защита, която се твърдеше, че осигурява в началото.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33001

От здравното министерство на Испания също признаха, че са гледали на ваксината на "Янсен" като панацея, която ще ускори имунизацията сред населението и ще подпомогне за по-бързото излизане от епидемията. За времето, през което е била прилагана, е било констатирано, че тя осигурява защита от коронавируса едва на 56%, докато препаратите на "Пфайзер" и "Модерна" – близо 90%. Освен това ваксината на "Янсен" намалява с 86% рискът от хоспитализация, докато тези на "Пфайзер" и "Модерна" отново постигат по-обнадеждаващи резултати, съответно 97 и 98%, разкрива проучване на испанското здравно министерство.

Ново проучване разкри потенциален риск от имунизация с ваксината на "Янсен"

Препаратът на "Янсен" е по-малко ефикасен в сравнение с останалите ваксини, отбеляза здравният министър Каролина Дариас, за да оправдае нуждата от реимунизация на тези, които са си поставили еднодозовата ваксина на "Янсен".

В Испания обмислят имунизираните с еднодозова ваксина да получат... втора доза

Поради незадоволителните резултати с препарата на "Джонсън & Джонсън" Испания прекрати ваксинацията с него и обяви, че тези близо 2 млн. испанци ще трябва да се имунизират втори път с "Пфайзер" или "Модерна".

Жалко, защото в началото бях много щастлив, че ще мога да си поставя еднодозова ваксина и ще мога отново да пътувам. Мислех, че ваксината на "Янсен" ще е еднакво ефикасна с тези на "Пфайзер" или "Модерна", но изглежда това не се оказа точно така, коментира журналистът Даниел Силва пред изданието 20minutos.

От утре в Испания започва реимунизацията на всички близо 2 млн. испанци, избрали да се ваксинират с "Янсен".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
18432 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.11.24 | 13:46

8
Вече на всички е ясно - основното свойство ваксините е, че не вършат никаква работа. И причината за това е, че няма такъв вирус. А ефективна всксина срещу лъжата, няма как да бъде създадена.
а

2021.11.14 | 20:08

7
Играта на САЩ е ,че зарибиха милиони хора според мен с правилна ваксина ,Джонсън която е векторна,НО желанието е да се изпердашат всички с РНК ваксини заради грифена и явното ДНК вмешателство! Колко ще се озъбят след година ,2 а може и след 10 да стане страшно.....говедата принуждават и задължават държави да купуват само ТЕХНИ "ваксини", ЗАЩО ЛИ?
смях...

2021.11.14 | 20:03

6
Абе,ние ли сме прости или испанците 2пъте по-вече? Е ,ние българите може да сметнем ,че 2 е повече от 1,демек говедата от САЩ искат да лапнат за в бъдеще 2пъте по-вече а от тези с Джонсън 3 пъте....сметките са точни,ЕС ще плаща милиарди на говедата за измислени ваксини и реимунизации,НАЛИ ТАКА?
Майтапчи Йово

2021.11.14 | 17:37

3
Олигофрени, така, както сте си изтипосали статията изобщо не става ясно, защо и кое налага реимунизацията! Колко от тези с ваксата на "Янсен" са "опънали петалите", колко от тях едва дишат и така нататък??? Дайте данни, а не само да наливате вода в мелницата на онези, които ви плащат, за да им рекламират уж страшно успешните вакси, които скоро обаче ще трябва да се боцкат... всеки месец:)))! И между другото... кой тогава разреши ваксата на "Янсен", и ще яде ли... тояга?!?

2021.11.14 | 18:21

5
Ей тъпанар....вземи се скрий

2021.11.14 | 18:14

4
В Германия се оказва че и Пфайзера издиша, ама има по-силно лоби
nn

2021.11.14 | 17:19

2
mnogo dobre za maloumnite idioti to e iasno tce samo sas oligofreni shte varvi biznesat na prestapnikat bil geitc.
ехххх да беше

2021.11.14 | 17:01

1
само янсен,с мед да ги нахраниш

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини