Убиецът на 85-годишната французойка, оцеляла от Холокоста, получи доживотна присъда

  • 11 ноември 2021 10:23

  • 1165
  • 0
Убиецът на 85-годишната французойка, оцеляла от Холокоста, получи доживотна присъда
© Getty images (архив)

Доживотна присъда получи мъжът, убил 85-годишната французойка Мирей Канол, предаде Би Би Си.

Съд в Париж вчера призна за виновен Ясин Михуб (на 32 години)в предумишлено убийство и престъпление, извършено от омраза.

Тялото на Мирей Канол с 11 прободни рани бе намерено в нейното изгоряло жилище в края на март 2018 г. По-късно във връзка с престъплението бяха арестувани двама младежи.

Убиха французойка, оцеляла от Холокоста

Съучастникът на Михуб - Алекс Карибакус (на 25 години) бе оправдаван по обвинението в убийство. Той обаче получи 11-годишна присъда за грабеж.

Всеки един от подсъдимите отричаше вината си. По време на изслушванията Михуб и Карибакус прехвърляха отговорността за убийството на възрастната дама един на друг.

Конел бе уважавана във Франция. Тя стана известна с бягството си от колодрума "Вел д’Ив". Спортното съоръжение в Париж е било използвано по време на нацистката окупация на френската столица (1940-1944 г.) за сборен пункт на евреи. Оттам те са били изпращани в лагерите на смъртта.

Британската медийна корпорация допълни, че жертвата на престъплението е била съседка със семейството на убиеца си. Жената е помагала на майката на Михуб в отглеждането на сина ѝ.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1165 0

Свързани новини

Водещи новини