Готвят стачка в британските университети

  • 06 ноември 2021 06:53

  • 1438
  • 2
Готвят стачка в британските университети
© pixabay

Персоналът на британските университети подкрепи провеждането на стачка за заплащането и условията на работа.

Прекъсването на работата на британските университети тази зима изглежда ще бъде много по-голямо, след като персоналът им подкрепи стачката за заплатите и условията на труд, присъеднявайки се към колегите си, които гласуваха по-рано тази седмица за стачка във връзка с пенсиите.

Общо 58 университети вече подкрепиха стачките, а към тях могат да се присъединят и други, след като Съюзът на университетите и колежите обяви, че обмисля ново преброяване на бюлетините от гласуването на някои места, включително в Университета в Нюкасъл, където само един глас не достигна за събиране на 50%, каквото е изискването по закон за обявяване на стачка.

Генералният секретар на профсъюза Джо Грейди заяви, че истински се надява да не се стигне до прекъсване на учебния процес, защото нито персоналът, нито студентите го искат, но изцяло зависи от работодателите да престанат на пренебрегват пенсии, заплащането и условията на труд и най-после да покажат, че ценят хората, които работят за тях.

Държавните служители във Великобритания започват 24-часова стачка

Следващия петък Комисията за висше образование на профсъюза се очаква да вземе решение дали ще бъде проведена пълна стачка или стачни действия под друга форма.

Калина Христова
1438 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
РУСКИ РОБ

2021.11.06 | 11:37

2
ПРЕДИ ГОДИНИ В БЕЛЕНЕ ОГОЯВАХА СВИНЕТЕ НА ПРАВЕШКИЯ МАНГАЛ С ТРУПОВЕТЕ НА АНТИКОМУНИСТИТЕ,СЕГА СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ,КОИТО МУТРАФОНОВА НАЗНАЧИ-ЖИВИ НИ ЯДАТ.МУТРАФОНОВА-СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ-В ПРЕЗРЯНАТА ОТ ЧОВЕЧЕСТВОТО ЛАЙНЯНА РУСКА ТЕРИТОРИЯ ОКОЛО БАЛКАНА ВЕГЕТИРАТ ФЕКАЛНИ ЧЕРВЕЙ СЪС СКОТСКО РУСКО САМОСЪЗНАНИЕ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКО В РУСКАТА СМРАД...
Фридрих Енгелс

2021.11.06 | 09:19

1
Моят приятел Карл се смее тихо от гроба.

Добави коментар

Водещи новини