Нидерландия ще наложи нови ограничения на фона на скок в инфекциите с коронавирус

  • 01 ноември 2021 19:29

  • 3836
  • 1
Нидерландия ще наложи нови ограничения на фона на скок в инфекциите с коронавирус
© Getty images

Нидерландия ще наложи нови ограничения в опит да възпре неотдавнашния скок в инфекциите с коронавирус, каза днес здравният министър Хуго де Йонге, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30088

"Не можем да избегнем приемането на нови мерки", каза де Йонге. "Броят на болните от КОВИД-19 в болниците бързо расте", допълни той. Де Йонге не даде подробности за новите мерки, за които според него ще бъде взето решение утре. Телевизията НОС съобщи, че най-вероятно правителството ще направи задължително носенето на маска на много публични места и ще разшири прилагането на т.нар. "коронапропуск", който доказва, че лицето е ваксинирано срещу КОВИД-19 или има скорошен отрицателен тест.

Броят на заразените с коронавирус в Нидерландия расте от месец и през последната седмица достигна най-високото ниво от юли. Днес случаите бяха 7700 - с 45 процента повече отколкото преди седмица. Много болници пак започват да ограничават плановия прием, за да освободят място за спешни случаи на болни от КОВИД-19.
Повечето ограничения в Нидерландия бяха премахнати на 25 септември с въвеждането на "коронапропуска" като изискване за посещаване на барове, ресторанти, клубове или културни събития.

Новите случаи на COVID-19 в Нидерландия скочиха с 44 процента

Миналата седмица нидерландските здравни власти съобщиха, че повечето от хоспитализираните пациенти не са ваксинирани. Според правителствени данни около 84 процента от пълнолетното население в Нидерландия са напълно ваксинирани срещу КОВИД-19, информира БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30088

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
3836 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Анадолските манафи

2021.11.02 | 19:30

1
Язък за барутЯ. Толкова игленици за нищо!

Добави коментар

Водещи новини