Загиналият в хеликоптерната катастрофа в Германия бизнесмен убит?

  • 29 октомври 2021 10:51

  • 3508
  • 2
Загиналият в хеликоптерната катастрофа в Германия бизнесмен убит?
© Getty images (архив)

"Германски следователи не изключват вероятността смъртта на бизнесмена Волфганг Хаупт да е предумишлено убийство", предаде ТАСС.

Според изданието от Федералната република "Фокус", цитирано от руската медия, властите в югозападната провинция Баден Вюртемберг има основания да се смятат, че хеликоптерът, на чийто борд пътуваха предприемачът и двамата му спътници, да е паднал вследствие на причинена от човешка намеса експлозия.

"Очевидци на трагедията твърдят, че са чули мощен взрив мигове преди катастрофата. Пристигналите на мястото на инцидента служители са установили, че телата на жертвите са се намирали на разстояние от 200 метра едно от друго. Заради това не се изключва възможността на борда да е имало взривно устройство, което да е било активирано по време на полета", посочи още цитираната медия.

"Тридесет и четири годишният Хаупт малко преди катастрофата е получавал смъртни закани. В телефона му са открити записи със заплахи за живота му, отправени от мъж, говорещ немски с арабски акцент", добави руската информационна агенция.

Свързан със скандал бизнесмен загина при хеликоптерната катастрофа в Югозападна Германия

Като novini.bg писа, един от основателите на високотехнологичната компания Augustus Intelligence, директор във фирмата и син на последния загинаха  вследствие на падане на хеликоптер край град Бухен на 17 октомври.

Трима загинаха в катастрофа с хеликоптер в Югозападна Германия

 

Валери Зайцев
3508 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.11.10 | 16:52

2
В телефона му са открити записи със заплахи за живота му, отправени от мъж, говорещ немски с арабски акцент",....в русия е много модерно да се говори на арабски ....
църу

2021.10.29 | 12:27

1
да се готвят витанов, шиле и мутафа

Добави коментар

Водещи новини