Словакия разширява мерките срещу COVID-19 заради засилващата се вълна от инфекции

  • 25 октомври 2021 20:31

  • 815
  • 0
 Словакия разширява мерките срещу COVID-19 заради засилващата се вълна от инфекции
© Getty (архив)

Словакия разшири днес обхвата на действие на строгите ограничения срещу коронавирус в още части на страната заради засилването на поредната вълна от инфекции, предаде АП, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28793

Броят на общините, в които действат мерките, само за една седмица се удвои (от 5 на 10). Те са разположени най-вече в Северна Словакия, по границите с Полша и с Чехия или в близост до тях. Словакия има общо 79 общини.

Мерките включват затваряне на хотели, барове, ресторанти, фитнеси и други места, на които има струпвания на хора и важат както за закрити, така и за открити пространства.

Словакия, чието население е около 5,5 милиона души, е една от най-тежко засегнатите от пандемията страни в Европейския съюз. В страната са регистрирани малко под 460 хиляди случая на заразени с коронавирус и 12 917 починали в резултат от заболяването.

Почти 80 процента от 1144-те словашки граждани, които към момента се нуждаят от хоспитализация, са получили само една доза ваксина срещу коронавирус или изобщо не са били ваксинирани.

Словакия е една от страните с най-ниско ниво на ваксинация срещу COVID-19 в Европейския съюз. Напълно ваксинирани са по-малко от 2,4 милиона души.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28793

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
815 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини