Мигранти раниха полски военни на границата с Беларус

  • 25 октомври 2021 14:35

  • 605
  • 2
© Getty (архив)

Двама полски военни пострадаха след като десетки нелегални имигранти се опитаха да влязат от Беларус, предаде пресцентърът на Граничната полиция във Варшава.

"Инцидентът стана край североизточното село Уснаж Гурни. Група от около 60 души се опитаха да проникнат нелегално на територията на Република Полша. Хората използваха пръчки и хвърляха камъни по служителите от Гранична полиция и Армията на Полша. Един военен бе ранен с пръчка в лицето, а друг - с камък", допълниха от вътрешното министерство.

"Двамата пострадали бяха настанени в болница и по-късно пуснати за домашно лечение", добавиха от силовото ведомство.

Според Гранична полиция имигрантите са били подпомагани от беларуски военни, които са прерязвали бодливата тел на оградата по границата между членката на Европейския съюз и бившата съветска република.

Мигрантски групи опитали със сила да влязат от Беларус в Полша

По-рано беларуският президент Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в, заяви че страната му  повече няма да спира нелегални мигранти да използват страната като транзитен маршрут към ЕС.

Повод за думите на лидера в Минск бяха санкциите, на Беларус от Брюксел, наложени през май. ЕС въведе ограничения върху вноса на калиеви торове (основен продукт на беларуския износ), тютюневи изделия и други стоки заради ареста на опозиционера Роман Протасевич и приятелката му София Сапега на 23 май. Двамата бяха задържани след като самолет на ирландската компания "Райънеър", извършвал полет от Атина до Вилнюс, бе принуден да кацне извънредно на аерогарата в Минск.

 

Валери Зайцев
605 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
педеропа

2021.10.25 | 16:20

2
педеропа е обетованата земя за ислямската измет от азия и африка.

2021.10.25 | 15:08

1
Пада им се на шляхтичите, те как отровиха невинните афганистански дечица с мухоморки...

Добави коментар

Водещи новини