Френският премиер се срещна с папата в разгара на скандала около църквата във Франция

  • 18 октомври 2021 17:33

  • 307
  • 0
Френският премиер се срещна с папата в разгара на скандала около църквата във Франция
© gettyimages

Френският премиер Жан Кастекс беше приет тази сутрин във Ватикана от Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, с когото е засегнал щекотливия въпрос за трудния избор между изобличаването на престъпни деяния и тайната на изповедта след скандалните разкрития за сексуални издевателства в католическата църква във Франция, съобщи БТА.

След края на срещата Кастекс каза, че са били обсъдени състоянието на Църквата във Франция и докладът за сексуалните издевателства на духовници. Светият отец е изтъкнал, че е смело от страна на Френската църква да си свърши работата. Папата е казал, че има доверие, че Френската църква ще направи съответните изводи.

Байдън ще се срещне с папата и ще настоява за глобален минимален данък на срещата на Г-20 в Рим

Франциск е заявил, че Църквата няма да се връща към догмата за тайната на изповедта, но на всяка цена трябва да се намерят пътища и средства, така че тя да не противоречи на наказателното право, на правата на жертвите. Църквата е напълно наясно с това, е подчертал папата.

Отдавна планираната визита на премиера Кастекс за отбелязване на 100-годишнината от установяване на дипломатически отношения между Франция и Светия престол, беше белязана от публикуваните на 5 октомври заключения на независимата комисия за сексуалните издевателства във френската католическа църква.

Мая Йорданова
307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини