Меркел: Новото правителство на Германия ще бъде проевропейско

  • 16 октомври 2021 06:44

  • 1109
  • 4
Меркел: Новото правителство на Германия ще бъде проевропейско
© gettyimages

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се очаква евентуално ново правителство на Германия, съставено от левоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП), Зелените и либералната Свободна демократическа партия (СвДП) да следва проевропейски курс, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

"Това ще бъде правителство, което ще бъде проевропейско - което знае какво значи Европа за нас по отношение на мира и свободата", заяви консервативният политик в кулоарите на срещата си с белгийския премиер Александър де Кро в Брюксел. Това по думите й е важно послание за останалите държави членки на ЕС. "На следващо място, разбира се, са ясни очакванията правителството да продължи в много области нещата, които ние започнахме, но и, разбира се, да постави нови ударения", каза Меркел. Канцлерът смята, че след като ГСДП, Зелените и СвДП са излезли с обща пътна карта след проучвателните преговори помежду си, те ще започнат и същински преговори за съставяне на управленска коалиция. "Смятам, че ще го направят", каза тя.

Меркел: ЕС трябва да урежда различията чрез диалог, а не в съда

Само три седмици след парламентарните избори ГСДП, Зелените и СвДП са напът да започнат преговори за реално съставяне на управленска коалиция. "Уверени сме, че можем да сключим амбициозно и жизнеспособно коалиционно споразумение", се казва в съвместната пътна карта на трите партии за резултата от проучвателните разговори между тях дотук, която беше публикувана вчера. Изпълнителният орган на ГСДП още вчера подкрепи единодушно започването на подобни преговори. При Зелените решение по въпроса ще се вземе на малка партийна конференция утре, а после в понеделник това ще направи и ръководството на СвДП.

Филип Епитропов
1109 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бай Васо Сърбеца

2021.10.16 | 09:56

4
Уродлив хермафродит бегай не измет гнусна ти е.б.а майката
0000

2021.10.16 | 08:28

1
А НЕЙНОТО БЕШЕ ПРОРУСКО

2021.10.16 | 08:55

3
И тва ще е. Зелени и либерали = глобалисти = комунисти

2021.10.16 | 08:52

2
Майкати и мърша вмирисана !

Добави коментар

Водещи новини