Бизнесмен прогнозира край на евтината храна на Острова

  • 14 октомври 2021 13:28

  • 1138
  • 1
Бизнесмен прогнозира край на евтината храна на Острова
© Getty (архив)

"Евтината храна може да изчезне от британските магазини", предаде Ройтерс.

Според собственика на една от най-големите компании на Острова за производство и търговия с птиче месо Ранджит Сингх Бопаран, наричан и Краля на пилешкото месо, в страната се очаква висока инфлация, която ще засегне най-вече храните. Не изключвам вероятността обезценяването на парите да достигне ниво от 10 и повече процента. Това ще сложи край на евтините храни в търговската мрежа, каза той.

"Времената, когато четиричленно семейство се изхранва с пиле за три паунда, отиват в миналото", прогнозира предприемачът.

Във Великобритания коледната пуйка е под въпрос поради липса на работна ръка

"Ситуацията с доставките на стоки във Великобритания се усложни през последно време. За това допринесе и Брекзит. Защото много граждани на Европейския съюз най-вече от Централна и Източна Европа напуснаха Обединеното кралство, страната започна да изпитва остър недостиг на шофьори на камиони, склададжии и месари. Този дефицит на работна ръка затрудни нормалното функциониране на веригата "производител – потребител", посочи медията.


"Този проблем доведе до по-малко предлагане на стоки в търговската мрежа и съответно до покачването на цените. Като поскъпването на стоките от първа необходимост вероятно ще продължи в средносрочен план", каза още бизнесменът.

По думите на Сингх правителството в Лондон не предприема адекватни мерки за разрешването на този проблем и той ще има тежки последици за икономиката на Великобритания.

Борис Джонсън представи оптимистична визия за бъдещето на Великобритания след Брекзит и COVID-19

Валери Зайцев
1138 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Николай

2021.10.14 | 13:59

1
Ще ядат американско радиоактивно гмо клонирано пилешко ,така ще е като искат да са сами и независими . Оцелява стадото ,сред хищници ,а единаците бързо ги смилат в природата .

Добави коментар

Водещи новини