В Уелс въвеждат COVID паспорти за клубове и масови събития

  • 11 октомври 2021 14:38

  • 262
  • 0
В Уелс въвеждат COVID паспорти за клубове и масови събития
© Getty Images/Guliver

От днес в Уелс става задължително представянето на COVID сертификат за посещение в нощни клубове и за участие в събития с много хора, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27686

Всички над 18 години ще трябва да показват или отрицателен антигенен тест, или доказателство за пълно ваксиниране. Ръгби срещата на Уелс с Нова Зеландия на 30 октомври ще бъде първото голямо масово събитие, за което ще се изискват COVID паспорти.

Решението засяга всички събития, на които присъстват над 10 000 души, включително спортните; събития на открито, където не се седи, с повече от 4 000 участници; събития на закрито, където не се седи, с повече от 500 души и нощните клубове.

Някои собственици на нощни клубове не одобриха мярката, но други смятат, че това им дава по-голяма сигурност.

Шотландците ще трябва да бъдат ваксинирани, за да посещават нощни клубове

Първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд коментира, че вероятно някои хора ще търсят вратички в новата схема, но е убеден, че като цяло хората ще спазват разпоредбите.

Решение за въвеждането на COVID паспорти бе взето и в Шотландия на 1 октомври, но прилагането на мярката ще започне от 18 октомври. В Англия COVID паспортите не са задължителни, но се изискват на определени места и събития.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27686

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
262 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини