Реки от лава погълнаха още сгради на испанския остров Ла Палма

  • 09 октомври 2021 13:55

  • 1491
  • 2
Реки от лава погълнаха още сгради на испанския остров Ла Палма
© Getty Images

Реки от лава погълнаха рано тази сутрин сгради на испанския остров Ла Палма, съобщиха очевидци, цитирани от Ройтерс.

Магмата унищожи най-малко четири сгради. Испанският национален институт по геология регистрира днес 37 сеизмични движения, най-мощното от което бе с магнитуд 4,1.

Близо до мястото на изригването бяха забелязани светкавици. Това явление се появява при вулканични изригвания, защото при сблъскването на частиците прах се образува електрически заряд.

Летището на испанския остров Ла Палма отново беше затворено заради вулканична пепел по пистите

Вулканът Кумбре Виеха започна изригването си на 19 септември. Той унищожи над 800 сгради и наложи евакуацията на около 6000 души от домовете им на острова.

Ла Палма, с население от около 83 000 души, е един от Канарските острови в Атлантическия океан, отбелязва БТА.

Владимир Василев
1491 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
mdaaa

2021.10.09 | 15:41

2
красота....мн.се кефя
анонимен

2021.10.09 | 14:19

1
Земетресенията стават все по-чести и по-силни. Наближава Би,бле;йската Г0ляма Ск;ръб, идва на анти,х,ри;ста, ще започнат и вулканите на избухват във верижна реакция. Ето, обсъждат се;ртификат за пътуване, а скоро и ще задължат да се сложи чип на ръката. Който си сложи чип/татуировка или друго на дясната ръка или челото (това е белега на ан;тих.риста) ще пие от чашата на Б0Ж;ИЯ гняв и НЯМА да има прошка - остава само А.д и после 0гненото Езеро за вечността. Покайте се, само Б0Ж;ИЯТ СИН може да ви защити през годините на изпитанието. За повече информация посетете сайта на това служение: amightywind точка com / allmightywind точка com

Добави коментар

Водещи новини