Тонино Пицула: Членките на ЕС да спазват разпоредбите на САЩ за премахване на визите

  • 05 октомври 2021 14:47

  • 444
  • 1
Тонино Пицула: Членките на ЕС да спазват разпоредбите на САЩ за премахване на визите
© Getty Images

Всички страни-членки на ЕС трябва да спазват изключително стриктни разпоредби на Съединените щати, за да бъдат премахнати визите - така докладчикът на Европейския парламент за отношенията между ЕС и Съединените щати Тонино Пицула отговори на въпрос на „Хоризонт“ по БНР дали се предвиждат по-ефективни методи на Общността за страни като България и Румъния, за които американците все още прилагат визов режим.

„Знаете, че страните, които искат да попаднат в безвизовата програма, трябва да имат под 3 на сто отхвърлени молби за визи. Разбира се, има и други изисквания. Ако правителствата на България и Румъния ги изпълнят, вярвам, че техните граждани ще бъдат освободени от тях“, каза той.

Борис Джонсън: Неконтролируемата имиграция не е решение на проблемите с недостига на работници

Като пример евродепутатът посочи Полша, която е била във визовия списък, но вече не е там, а гражданите на неговата страна Хърватия също ще пътуват за Съединените щати без визи от началото на следващата година. На въпрос дали американските санкции по закона „Магнитски“, като наложените на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, ще бъдат автоматично прилагани и в ЕС, Пицула отговори, че не е запознат с конкретния случай.

Теодора Александрова
444 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
BG

2021.10.06 | 01:44

1
Е като не е запознат, защо ми дава акъл, както казват старите хора, какво да правим! Реципрочността със Америка трябва да влезе в сила най-скоро време. Никой в ЕС не е втора ръка човек или народ!

Добави коментар

Водещи новини