Меркел ще бъде на частна аудиенция при папата другата седмица

  • 01 октомври 2021 17:43

  • 351
  • 1
Меркел ще бъде на частна аудиенция при папата другата седмица
© Getty Images/Guliver (архив)

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще бъде приета на частна аудиенция от Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март във Ватикана следващия четвъртък, каза днес нейният говорител Щефен Зайберт, цитиран от ДПА.

Меркел и Франциск също така ще участват в среща на християнската общност "Сант Егидио", каза Зайберт.

Предвижда се канцлерката да се срещне и с италианския министър-председател Марио Драги на работен обяд в Рим.

Водещите политически партии в Германия се подготвят за коалиционни преговори, а приключващата мандата си Меркел ще бъде в чужбина през по-голямата част от следващата седмица.

Ангела Меркел поздрави Олаф Шолц за успеха му на изборите в Германия

Преди да отиде в Рим, се очаква тя да посети Словения във вторник и сряда за среща на върха между Европейския съюз и Западните Балкани.

След Рим Меркел планира да направи тридневно работно посещение в Израел, след като нейна визита в страната в края на август беше отменена заради обстановката в Афганистан, отбелязва БТА.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
351 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ

2021.10.01 | 18:59

1
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА

Добави коментар

Водещи новини