Заместник-лидер на лейбъристите не се извини, след като обиди консерваторите

  • 27 септември 2021 07:08

  • 693
  • 3
Заместник-лидер на лейбъристите не се извини, след като обиди консерваторите
© Getty images

Заместник-лидерът на Лейбъристката партия Анджела Рейнър не пожела да се извини за думите си, че управляващите консерватори са "отрепки". Лейбъристката партия провежда годишния си конгрес, на който между другото беше подкрепено и предложението на Киър Стармър за промяна на правилата за избор на лидер в бъдеще, предаде БНР.

Анджела Рейнър предизвика истински фурор с изявлението си, че консерваторите са "хомофобски, расистки и женомразки отрепки". Лидерът на партията Киър Стармър се дистанцира от нейното становище, но в неделя Рейнър заяви, че твърдо застава зад думите си. Тя отбеляза, че коментарът ѝ е направен на "същия уличен език, с който се изрязява работническата класа от нейния роден север".

Рейнър допълни, че би се извинила само ако Борис Джонсън се извини за негови предишни коментари, които са именно хомофобски, расистки и женомразки, като например този, че "мюсюлманките, носещи бурки, изглеждат като пощенски кутии". 

Кадрови промени в Лейбъристката партия след слабото представяне на местните избори

На самия конгрес, който се провежда в Брайтън, бе гласувано за промяна в правилата за избор на лидер. Предполагаше се, че предложението на Стармър да се дава по-голямо участие на депутатите за сметка на членската маса, няма да бъде одобрено, но след промяната на мнението на един от водещите профсъюзи 53%. От делегатите гласуваха с "да". На конгреса освен тове беше подкрепена и независима процедура за разглеждане на жалби за расизъм, след като партията понесе много критики, свързани с антисемитизъм, през последните години. Киър Стармър заяви, че промените са голяма стъпка към спечелване на общите избори от лейбъристите, които вече губят четири поредни гласувания.

Теодора Александрова
693 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.09.27 | 11:17

3
Taka ги учат да са нагли агресивни като истински ЧеКисти.

2021.09.27 | 08:45

2
В ЗАТВОРА ЩЕ СЕ ИЗВИНИ
Котьо

2021.09.27 | 08:02

1
Ай на дяда феминистката..ногу готина бря...

Добави коментар

Водещи новини