Близо 20 000 души на шествие за климатична справедливост в Берлин

  • 24 септември 2021 14:49

  • 434
  • 1
Близо 20 000 души на шествие за климатична справедливост в Берлин
© Getty Images

Близо 20 000 души участват в Берлин в шествие за климатична справедливост, предаде БНР. 

На митинга пред Бундестага говори Грета ТунбергГрета ТунбергГрета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 г. е шведска ученичка и климатична, инициаторът на движението Fridays for Future. Събитието се провежда в навечерието на парламентарните избори в Германия в неделя, когато се очаква партията на Зелените да влезе в следващото правителство.  

Екопротест в центъра на София

„Не лобираме за Зелените”, заяви Грета ТунбергГрета ТунбергГрета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 г. е шведска ученичка и климатична преди началото на протестния митинг пред Бундестага. Но допълни, че нито една партия или политик в страната не се отнася към климатичната криза като към катастрофа. Отказът на Германия от въгледобив през 2038 година е закъснял, смята шведската активистка. И призова за граждански протест. 

Събитието е част от обявения от движението Fridays for Future международен ден за опазване на климата. Общо 1400 „климатични стачки” се провеждат в 80 държави с призив към политиците да водят по-амбициозна политика срещу климатичните промени. В Германия демонстрации има освен в Берлин в Хамбург, Мюнхен, Щутгарт и стотици други градове. 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
434 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хахаха

2021.09.24 | 15:14

1
Егати тъпите физиономии, начело с бавно развито дебилно същество.

Добави коментар

Водещи новини