Увеличават се случаите на нелегалното преминаване от Полша в Германия

  • 23 септември 2021 18:26

  • 729
  • 3
Увеличават се случаите на нелегалното преминаване от Полша в Германия
© Getty Images

Броят на хората, нелегално преминаващи през германско-полската граница, е нараснал през последните седмици, според германското вътрешно министерство, цитирано от БТА и ДПА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1542

През август тази година полицията е засякла 474 души, влизащи в страната без разрешение през германско-полската граница, докато само през първите 20 дни на септември вече е имало 760 души, преминали нелегално.

Германската полиция работи в тясно сътрудничество с полските власти, за да се бори с внезапното увеличаване на нелегалните влизания в страната.

Германският граничен град Франкфурт на Одер е централен пункт за преминавания през границата според германската полиция. Разположен е източно от Берлин на западния бряг на река Одер, която отбелязва границата с Полша и повечето нелегални мигранти просто преминават през двата основни моста в града, тъй като там не се извършват паспортни проверки между двете страни, които са членки на шенгенска зона.

Фактът, че мигрантите масово пристигаха в Полша през съседен Беларус през последните няколко месеца, сега има верижен ефект върху Германия.

Повечето нелегални мигранти, заловени на германско-полската граница, са влезли през Беларус преди да продължат на запад, основно през Литва и Полша. Те често са транспортирани от трафиканти на хора.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
729 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
исляма

2021.09.23 | 19:33

3
исляма ще взриви еврогейския съюз. с техите камъни по техните глави
Иво

2021.09.23 | 19:22

2
Браво поляци! Набутайте на швабите тая пасмина! Да се оправят!

2021.09.23 | 18:57

1
Мале, поляците решиха да екзитнат преди полекзит.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини