Борис Джонсън не очаква бърза сделка за свободна търговия със САЩ

  • 21 септември 2021 11:46

  • 297
  • 1
Борис Джонсън не очаква бърза сделка за свободна търговия със САЩ
© Getty Images

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ще се срещне с американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в Белия дом. Джонсън призна, че не очаква бързо сключване на двустранна сделка за свободна търговия, предаде БНР.

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е пристигна в понеделник в Америка за срещата на Общото събрание на ООН, но използва възможността и за среща с Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в.

Преди срещата Джонсън заяви, че ясно разбира, че споразумението за свободна търговия между двете страни в момента не е приоритет на Байдън. Постигането на такова споразумение бе шумно разгласено още по време на кампанията за Брекзит, а след това и при идването на власт на Джонсън през 2019 година, когато президент на Съединените щати бе Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Борис Джонсън: Партньорството между Австралия, Великобритания и САЩ не е насочено срещу която и да е държава

След идването на власт на Байдън обаче сделката мина на заден план още повече, че по принцип във Великобритания има загриженост за занижаване на стандартите, като се имат предвид така наречените „хлорирани пилета“, „натъпканото с хормони говеждо месо“ и защитата на британското национално здравеопазване.

Джонсън и Байдън ще обсъдят събитията в Афганистан и начините за предотвратяване на хуманитарна криза в страна след изтеглянето на западните съюзници.

Друг деликатен въпрос за обсъждане е Северна Ирландия в условията след Брекзит. Положително развитие в двустранните отношения от последните часове е решението на Вашингтон да позволи на напълно ваксинираните британци да пътуват до Съединените щати.

Теодора Александрова
297 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
този

2021.09.21 | 12:20

1
този ходеше с велосипед на работа, а баце с тойота секвоя. тоя без охрана, а баце с армия от гавази.

Добави коментар

Водещи новини