Папата настоя Църквата да се съсредоточи върху жертвите на насилие, а да не се тревожи преди най-вече за репутацията си

  • 19 септември 2021 17:07

  • 590
  • 0
Папата настоя Църквата да се съсредоточи върху жертвите на насилие, а да не се тревожи преди най-вече за репутацията си
© Getty Images/Guliver

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова католиците да се съсредоточат върху жертвите на насилие, извършвано от духовници, когато засягат този въпрос, а да не върху застрашената репутация на Католическата църква, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Само като се изправи пред истината за това жестоко поведение и се опита смирено да получи опрощение от жертвите и оцелелите, Църквата ще може да намери верния път, каза Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март във видеообръщение до участниците в конференция във Варшава, посветена на защитата на децата. В нея участват духовници и миряни от 20 държави.

Светият отец каза, че разкаянието трябва да прерасне в конкретен път на реформи, за да се предотвратят по-нататъшните злоупотреби и да се даде на хората увереност, че ще последват истински и трайни промени.

Франциск изтъкна, че признаването на вина и провал може да накара хората да се почувстват уязвими и слаби, но добави, че това може да доведе и до вътрешно пречистване, даващо нови възможности за любов и взаимно служение.

Папата изключи възможността Римокатолическата църква да благославя еднополови бракове

590 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини