Влакът "Свързана Европа" преминава през България

  • 15 септември 2021 15:52

  • 934
  • 0
Влакът "Свързана Европа" преминава през България
© Getty Images

Влакът „Свързана Европа“, с който се отбелязва Европейската година на железопътния транспорт 2021 г., преминава през България, съобщи БНТ.

Композицията потегли от гарата в Лисабон на 2 септември и след като обиколи над 100 селища на Стария континент, ще завърши пътуването си в Париж на 7 октомври. Влакът ще пристигне късно тази вечер (15 септември) на Централна гара София и ще бъде приветстван на специална церемония.

Във вагоните пътуват представители на Европейската комисия, а ръководител на делегацията е Дърк Бекерс, директор на Европейската изпълнителна агенция за климата, инфраструктурата и околната среда.

БДЖ осигури превоза на участниците и техните велосипеди в колоездачния преход „Дунав Ултра”

На Централна гара София те ще бъдат приветствани от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Нели Андреева, представители на Национална компания Железопътна инфраструктура, Български държавни железници и Столична община.

В рамките на събитието ще бъде валидирана специална пощенска марка, посветена на Европейската година на железопътния транспорт. Церемонията ще се състои на 16 септември на Централна гара София.

Теодора Александрова
934 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини