Евродепутати: Справедлив преход към зелена енергия и равнопоставеност при мигрантски натиск

  • 15 септември 2021 15:10

  • 241
  • 0
Евродепутати: Справедлив преход към зелена енергия и равнопоставеност при мигрантски натиск
© Getty Images

Български евродепутати поискаха справедлив преход към зелена енергия и повече равнопоставеност при евентуална мигрантска вълна след речта на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за състоянието на Евросъюза, предаде БНР.

Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по от ЕНП попита дали сме научили уроците си от предишната мигрантска криза и дали сме забравили, че тя даде храна на крайните популисти. "Затова се питам какво променихме ние, за да можем по-добре да преценим кои хора можем да приемем и кои - не", каза тя, визирайки очаквания мигрантски наплив от Афганистан:

"Смятам, че държави като България, Гърция, Малта отново ще трябва да поемат основния поток от хора, търсещи убежище. Затова променихме ли Дъблинския регламент, за да разпределяме по равно тежестта? Искаме ли да превърнем държави като България, Гърция, Кипър отново в отворените рани на Европа? Имаме ли план?"

Ангел Джамбазки: Нужно е разполагане на жива сила по границата заради мигрантите

„Пред ЕС стоят няколко кризи - икономическа, мигрантска и здравна“, каза евродепутатът от Партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки:

"Вместо да ги решава, Съюзът се занимава с икономически лобизъм, наречен "зелена сделка" и с това всеки път, всеки ден, във всеки един доклад да има някакъв призив, който да е насочен срещу традиционното семейство и да пропагандира нещо ново и нещо различно".

Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Сергей Станишев подчерта, че възстановителният план от пандемията трябва да води до устойчиво икономическо развитие за Европа, в т.ч. и социално, като бъдат намерени буферите за потърпевшите от зеления и дигиталния преход. 

Теодора Александрова
241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини