Въвеждат се нови изисквания при влизане в Испания на всички български граждани

  • 23 август 2021 07:03

  • 4297
  • 0
Въвеждат се нови изисквания при влизане в Испания на всички български граждани
©

По информация на българското посолство в Мадрид от 23 август 2021 г. се въвеждат нови изисквания при влизане в Испания на всички български граждани. Те ще трябва да представят тест за коронавирус, сертификат за ваксинация или документ, че са преболедували.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28886

Към момента цялата територия на България е поставена в списък на държавите в риск, а не само определени райони на страната, както беше досега.

Подновени рестрикции за пътуване из Европа заради нарастване на случаите на COVID-19

Освен това продължава извършването на санитарен контрол по случаен принцип на всички международни пътници, които влизат в Испания - контрол на температурата и визуален контрол на общото състояние. Остава в сила и попълването на bормуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания, както и получаването на QR код след попълването му.

От българското посолство в Мадрид припомнят, че децата на възраст под 12 години са освободени от задължението да представят диагностични тестове, но следва да имат попълнен Формуляр за санитарен контрол.

Посолствата и консулствата на България в Испания са готови да окажат съдействие при необходимост на всички български граждани.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28886

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
4297 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини