Ангела Меркел ще се срещне днес в Киев с президента Володимир Зеленски

  • 22 август 2021 08:17

  • 588
  • 3
Ангела Меркел ще се срещне днес в Киев с президента Володимир Зеленски
© Getty Images/Guliver

Два дни след като обсъди в Москва с руския президент Владимир Путин конфликта между Русия и Украйна днес германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще отпътува за Украйна, за да се срещне с президента Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, предаде ДПА.

Очаква се тя да засегне липсата на напредък по изпълнението на Минските споразумения - мирен план от 2015 г., изработен с посредничеството на Берлин и Париж. В дневния ред на разговорите ще бъде изграденият почти изцяло газопровод "Северен поток 2".

Германия се опитва да гарантира, че Украйна ще продължи да транзитира за Западна Европа руски природен газ и да има приходи от това. Договорът за транзит между Русия и Украйна изтича през 2024 г.

Докато беше в Кремъл в петък, Меркел подчерта, че газопроводът е важен за енергийната сигурност на Европа. Та каза, че Германия отстоява териториална цялост на Украйна и не признава анексирането към Русия на украинската област Крим през 2014 г.

Меркел и Путин обсъждат ситуацията в Афганистан и Беларус

След като пристигне днес в Киев, германският канцлер ще положи венец на Гроба на Незнайния воин. Тя ще почете и паметта на загиналите по време на Оранжевата революция от 2004 г., свалила проруския президент Виктор Янукович, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
588 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ХХХ

2021.08.22 | 12:58

3
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
фен

2021.08.22 | 11:59

2
Какво ти заръча Владимир да им предадеш!?!?
Тутурутка

2021.08.22 | 10:50

1
Бабче , усмихни се

Добави коментар

Водещи новини