Макрон призова САЩ и Русия да работят заедно в Афганистан

  • 20 август 2021 13:53

  • 239
  • 0
Макрон призова САЩ и Русия да работят заедно в Афганистан
© getty images

Френският президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на призова своя руски и американски колега, Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През и Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, да работят заедно по ситуацията в Афганистан. Той отправи апела си в отделни телефонни разговори с двамата, предаде ДПА, като се позова на Елисейския дворец.

Пред Байдън Макрон подчертал абсолютната необходимост от близка международна координация между съюзниците в Афганистан за спасяване на персонала на посолства, местни служители и други афганистанци, изложени на риск.

САЩ и Франция споделят морална отговорност към онези афганистанци, които се нуждаят от защита и споделят западните ценности. "Ние не можем да ги изоставим", казал френският президент.

САЩ евакуираха близо 3000 души от Кабул вчера, съобщи Белият дом

В разговора с Путин Макрон обсъдил очакванията към талибаните, които включват скъсване на връзките с международни терористични групи, борбата с трафика на наркотици и оръжия и зачитането на правата на жените.

Калина Христова
239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини