Гръцкото правителство няма да позволи нова мигрантска криза

  • 20 август 2021 13:15

  • 691
  • 1
Гръцкото правителство няма да позволи нова мигрантска криза
© Getty Images

Говорителят на гръцкото правителство заяви, че Атина няма да позволи нова мигрантска криза, подобна на тази от 2015 година, предаде БНР. В повишена готовност са граничните сили в област Еврос.

След заседание на Съвета за национална сигурност премиерът Мицотакис разпореди спешна проверка на състоянието на отбраната на границата с Турция. В област Еврос по спешност пристигнаха министрите на отбраната и на обществения ред.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 919

Силите за охрана на границата са в повишена готовност, съобщават от област Еврос. Поставени са постове и на границата по река Марица. По въздух се следи движението към граничната бразда. В крайна фаза е изграждането на оградата. Поставени са термокамери по дължината на границата.

Завишена е охраната  по пътните артерии, както и по железопътната линия. Очаква се до дни Гърция да увеличи състава и на международните сили на агенцията "Фронтекс".

Опасността от мигрантската вълна: Предимно афганистанци търсят закрила у нас

Гърция не може да поеме тежестта на нова мигрантска вълна, очаквана след събитията в Афганистан, заяви гръцкият премиер. Днес е планиран телефонен разговор по молба на Атина между Мицотакис и Ердоган на тема събитията в Афганистан.

Теодора Александрова
691 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ

2021.08.20 | 13:32

1
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини