Меркел критикува Москва за Навални преди прощалната си визита в Русия

  • 18 август 2021 21:00

  • 1148
  • 4
Меркел критикува Москва за Навални преди прощалната си визита в Русия
© Gettyimages (архив)

Преди визитата на германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в петък в Русия, където ще се срещне с руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, германското правителство поднови критиките си за отношението на Москва към изтърпяващия присъда опонент на Кремъл Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), предаде БТА, цитирайки ДПА.

"Този все още неизяснен случай е сериозен проблем в отношенията с Русия", каза днес в Берлин правителственият говорител Щефен Зайберт. Зайберт беше предпазлив в отговора си на въпрос за шансовете за решаване на спора около газопровода "Северен поток-2" по време на посещението на канцлерката - първо в Москва в петък, а след това в украинската столица Киев в неделя. 

Меркел ще посети Русия и Украйна

Газопроводът под Балтийско море е почти завършен и ще доставя руски газ на Германия, заобикаляйки Украйна, която разчита на приходите от транзитни такси за пренос на руски газ през нейна територия. Меркел ще се срещне с Путин на годишнината от предполагаемото отравяне на Навални преди една година. Много от въпросите, които интересуват Германия около този случай, все още не са намерили отговор, каза Зайберт и добави, че Навални е несправедливо изпратен в затвора, и че са му повдигнати нови обвинения.

Филип Епитропов
1148 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
като

2021.08.18 | 23:46

4
като се пенсионира да си вземе няколко арабски мигранти да я шибат мамицатаимръсна

2021.08.18 | 23:09

2
Путин с ръка в джоба леко ще се усмихне и ще си направи рокадо на ташаците !

2021.08.18 | 23:12

3
Германските милиарди в Русия , а Анални и Покрайна да духат руския кавал !
ясновидец

2021.08.18 | 21:30

1
Изкуфяла дърта пръдла! По-добре да мълчи, щото в близките години няма да е розово в Европа и нейната вина е ограмна

Добави коментар

Водещи новини